Concerte

Spectacolele ţinute in mod periodic menţin in viaţă numeroasa formaţie.

Concerte locale:

Filarmonica de copii este invitata permanentă al sărbătorilor locale ţinute în Căminul Cultural (sărbătorile de iarnă,15 martie, zilele filarmonicii, rusaliile, zilele oraşului şi alte spectacole ocazionale).

Deplasări:

Acestea în general sunt organizate în urma invitaţiilor primite din judeţ. În aceste cazuri copii se "înghesuie" în două autobuze şi nu în trei, cum se întâmplă în cazul turneelor mai lungi. După concerte formaţia vizitează localitatea respectivă, de obicei se oferă o masă, după care urmează întoarcerea acasă,autocarele răsunând de cântec şi voie bună. (Localităţile des vizitate : Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Odorheiu-Secuiesc şi satele, comunele din judeţ.)

 

Turnee:

Se organizează turnee de două-trei ori pe an. Diferenţiem turnee "mici" şi "mari". Cele mari au itinerarii peste hotare şi necesită o organizare minuţioasă privind cazarea, masa şi deplasarea efectivului. De obicei sunt organizate două turnee anual: turneul

turneul de vară (în august) şi turneul de iarnă(în decembrie, înainte de Crăciun - Sărbătoarea Adventului).

Turneele mici sunt cele interne şi mai scurte, pe întinderea a două-trei zile. În cazul turneelor, cazarea şi hrana copiilor, precum şi transportul este asigurat de fundaţia filarmonicii, folosind banii câştigaţi din proiecte şi veniturile proprii din turism rural.

La concertele Filarmonicii de copii nu se emit bilete, încasările provin din donaţii primite în lădiţa dedicată acestui scop. Cadrele didactice care însoţesc ansamblul, primesc publicul la intrare oferindu-le programul concertului, gazeta "Szentegyházi Hírlap", cărticele de cântece, CD-uri şi casete audio. O parte din cheltuielile turneelor sunt acoperite din aceste încasări.

Uniforma introdusă în aceste turnee a devenit un succes, iar consemnarea zilnică a evenimentelor în jurnalul de turneu este obligatorie.

Pupitrele pentru membrii orchestrei şi podiumurile portabile pentru corişti se transportă în portbagajul autobuzelor. Pentru manevrarea lor sunt aleşi trei „tehnicieni de scenă” din rândurile acelor copii care susţin filarmonica cu toată inima dar n-au avut şansa şi talentul de a fi membri în formaţie.

 

Spectacolele ţinute in mod periodic menţin in viaţă numeroasa formaţie.

Concerte locale:

Filarmonica de copii este invitatul permanent al sărbătorilor locale ţinute în Căminul Cultural (sărbătorile de iarnă,15 martie, zilele filarmonicii, rusaliile, zilele oraşului şi alte spectacole ocazionale).

Deplasări:

Acestea în general sunt organizate în urma invitaţiilor primite din judeţ. În aceste cazuri copii se "înghesuie" în două autobuze şi nu în trei, cum se întâmplă în cazul turneelor mai lungi. După concerte formaţia vizitează localitatea respectivă, de obicei se oferă o masă, după care urmează întoarcerea acasă însoţită de cântec şi voie bună. (Localităţile des vizitate : Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Odorheiu-Secuiesc şi localităţile rurale din judeţ.)

Turnee:

Se organizează turnee de două-trei ori pe an. Diferenţiem turnee "mici" şi "mari". Cele mari, au itinerarii peste hotare şi necesită o organizare minuţioasă privind cazarea, masa şi deplasarea efectivului. De obicei, sunt organizate două turnee anual: turneul de vară, în august şi turneul de iarnă, în decembrie, înainte de Crăciun (Sărbătoarea Adventului). Turneele mici sunt cele interne şi mai scurte, pe întinderea a două trei zile. În cazul turneelor, cazarea şi hrana copiilor, precum şi transportul este asigurat de fundaţia filarmonicii, folosind banii câştigaţi din proiecte şi veniturile proprii din turism rural.

La concertele Filarmonicii de copii nu se emit bilete, încasările provin din donaţii primite în lădiţa de donaţii. Cadrele didactice ce însoţesc ansamblul, primesc publicul la intrare oferindu-i programul concertului, gazeta "Szentegyházi Hírlap", cărticele de cântece, CD-uri şi casete audio. O parte din cheltuielile turneelor sunt acoperite din aceste încasări.

Uniforma introdusă în aceste turnee a devenit un success, iar consemnarea zilnică a evenimentelor în jurnalul de turneu este obligatorie.

Pupitrele pentru orchestranţi şi podiumurile portabile pentru corişti se cară în portbagajul autobuzelor. Pentru manevrarea lor sunt aleşi trei „tehnicieni de scenă” din rândurile acelor copii care susţin filarmonica cu toată inima dar n-au avut şansa şi talentul de a fi membrii în formaţie.