Egyebek

SZENTEGYHÁZA

Szentegyháza Város Önkormányzata, Polgármesteri hivatala - rendszeres támogatónk. A Művelődési Ház padlásterét, nagytermét díjmentesen rendelkezésünkre bocsájtják. Cserében az alapítványunk karbantartja és folyamatosan újítja az épületet.

 

MAGYAR ORSZÁGGYŰLÉS:

A Magyar Országgyűlés támogatásával 2010-ben a Budapesti Parlamentben koncertezhettünk,  2011-ben pedig Nyugat-Európai körúton vehettünk részt. A szállítást, valamint az együttes ellátását Nekik köszönhetjük. 2013. június 4-én az Összetartozás Napja alkalmából Budapestre utaztatta a Filit.

 

SZARVAS:

1993 óta testvértelepülésünk, a Filharmónia több ízben hangversenyezett Szarvason. Tartós és mély barátságot kötöttünk a GALLICOOP Rt. igazgatójával, Erdélyi Istvánnal. Minden évben jelentős összeggel támogatja az együttest a Budapesti Filiért alapítványon keresztül.

 

JOHANNITA LOVAGREND

Rendszeres támogatónk a nürnbergi székhelyű, Hódmezővásárhelyen is tevékenykedő Johannita Lovagrend. Többrendbeli támogatásuk révén jutott a szenkeresztbányai kórház értékes adományokhoz, a Gyermekfilharmónia pedig fogászati rendelőt rendezhetett be 2011-ben.

2007-ig rendszeresen meglepték a Filharmónia tagjait Németországból származó karácsonyi szeretet-csomagokkal

 

TESTVÉRVÁROSOK

A testvérkapcsolatok kialakításában a Szentegyházi Polgármesteri Hivatal vállal szerepet. A Gyermekfilharmónia kulturális téren ezeket a kapcsolatokat sokféle módon támogatja. Így leltünk lelkes pártfogókra a következő magyarországi településeken: Balatonlelle, Látrány, Szarvas, Balatonboglár, Cegléd, Baracs.

 

DÉL-TIROL:

Dél-tiroli kapcsolatunk a legrégibb keletű. A Gyermekfilharmónia első magyarországi koncertkörútján Kollár Gábor budapesti pártfogónk révén kerültünk kapcsolatba Schlanders-i, Latsch-i jótevőinkkel. Támogatásaik eredményeképp készítettük el a Múzeum Szállót, majd 1991. tavaszán ajándékba kapott Fiat autóbusszal indíthattuk meg a Szentegyháza-Budapest nemzetközi személyszállítási vállalkozást. 2003-2004-ben ez a kapcsolat megújult.

 

Szentkeresztbányai Vasüzem - a 90-es években folyamatosan segítette alapítványunkat.