ŐSZI Hadjárat

Azért írtuk nagy betűkkel, mert tizenkettedik alkalommal próbáljuk huszárruhában, szekerekkel, lovakkal, énekszóval és Nagy Közös Együttléttel megváltani a világot. Különleges élmény. Időutazás a javából.

A Filis-szekerek és a nagy létszámú fiatalság jelenléte mutatja, hogy a toborzónk nemcsak az idősebb generáció köldök-bámulása.

Mindannyiunk ünnepe.

Idén a web-béka ismét esőt kuruttyol, de ezen már meg sem lepődünk. Rákészülés dolga.

A szombati toborzó körúton legyen mindenkinél esőkabát (lehetőleg ne lila, vagy sárga) a feneke alá száraz pokrócocska, belső zsebben papramorgó.

A vendégeket idén több sátorral várjuk, ezúttal a Huszártanya megszokott nagy sátora mellé forgalomba helyezzük az iskolapályát, befödjük a "kultúrközt".

A csapatok étkeztetése ezeken a helyszíneken zajlik, valamint a Műv. Ház nagytermében.

Szintén a nagyteremben hallhatják a megszokott péntek esti Fili hangversenyt, ott lesz a szombat esti díszvacsora, az érmek és az oklevelek kiosztása, valamint a huszárbál is.

Emellett a Múzeum Szálló remek nótaesteknek, víg adomázásoknak lesz helyszíne. Vendégünk Vesztergám Miklós tárogatóművész, s hátha idelátogat a híres abásfalvi cigányzenekar is!

A vasárnapi főzőversenyre reméljük, az idő is kipillan...de azért a jó meleg cipők és meleg ruhák legyenek előkészítve. Azt a mindenit.

Képek, vallomások

Legközelebbi színpompás eseményünk a XI. Őszi Hadjárat. E hét végén, október 7-9. között zajlik fagyos, de napos időben.

 

Kedvcsinálónak az elmúlt hadjáratok képeiből és személyes vallomásaiból tettünk fel negyedórányit a mellékelt vetítőre.

 

Ünnepségünk három napja alatt a száz évvel ezelőtti világégésről is méltón megemlékezünk.

 

Alább, a képre kattintva a programot olvashatjátok!

... éljen a haza!

Éljen a magyar szabadság, éljen a haza!- énekeltük a tegnap, március 15-én.

 

És a haza élni látszik, ha ilyen sokan össze tudunk gyűlni éltetésére.