Szállás és étkezési ajánlatok

SZÁLLÁS

 

I. Múzeum Szálló: A Gyermekfilharmónia fő szálláskínálata a Múzeum Szálló (lásd SZÁLLÓ) és az ezt kiegészítő falusi házak.

 

Hangulatkeltés céljából megemlítünk pár házat:

 

►Mariska néni háromszobás hatágyas háza a Múzeum Szálló szomszédságában van. Rózsákkal tele udvarában gondtalanul elüldögélhet a látogató. Otthonában kedvessége és szilvapálinkája kifogyhatatlan.

 

 

►Lőrincz Jolán különálló többszobás vendégfogadó házához ebédlő is tartozik. Nagy, sátorozásra is alkalmas kertjét is kihasználhatják a vendégek. Az istállóban juhok, bárányok, kutya, macska, szénaillat. Ízelítő a falusi életből.

 

 

 

►Sándor Róza vendégei a nagy sütések-főzések, kacagások otthonában találják magukat. Az udvari kemencében gyakran készül közkívánatra is házikenyér, kürtőskalács. Falusi háztájuk Noé bárkája: bárányok, csirke, tyúk, kutya.

 

 

►Zénó mama - háza noha távolabb esik a Szállótól-, székelykapus barátságos otthonában határtalan szeretettel fogadja a kikapcsolódásra vágyókat. Kényelmes otthona, szelídsége sok vendéget visszacsalogatott. Szőni, fejni tanulhatnak.

 

 

►Róza néni, Margit néni szintén közel laknak a Szállóhoz. Lakásaikban két-két szobát vendégfogadásra készítettek elő. Ők a Gyermekfili pánkósütő asszonyai. Hamisítatlan falusi hangulat, és szóbőség fogadja a betérőt.

 

 

►Sebestyén Klári virágoskertje, háza előtt folyik a falu pataka. Vendégszobáit városi igénnyel rendezte be. Sző, cseverész, történetei ízesek.

 

 

►Tamás Katika a legfiatalabb vendégfogadó. Derűs, mosolygós, fürge. Szomszéd faluból jött férjhez, két kisgyermeke a legszebb ajándék a betérőnek.

 

 

►Tűzoltólak a helyi önkéntes tűzoltóság háromszobás vendéglakosztálya. Tipikus férfiaknak való szállás, a segítőkész házigazdák adomái kifogyhatatlanok.

 

 

► Konrád Andrásék a Csengettyűnél laknak, családi házuk négy vendégszobát tartogat. Derűs fiatal házigazdák, három tehetséges gyermek szülei. Nótáskedvük kifogyhatatlan.

 

 

► Tankó József és Judit kies vendégháza az udvar végéből nyílik. Annak kertjében filagória, flekkensütő, határtalan kilátás és vidám barátok.

 

 

► Ferencz Veronka néniék, Finta Sanyiék a virágok nagy szerelmesei. Mindkét ház a Múzeum Szállóval szemben a fő utcában található, a Szépeasszony vendéglő szomszédságában.

 

 

► Elekes Istvánék családi háza a templom mögötti kis utcában található. Itt együtt él a három generáció, békességes beszélgetések portája.

 

 

► Santus Irmáék vendégszobái a padlástérben vannak. A kissé olaszos feljáró lépcső után előtér, majd két-három ágyas szobácskákhoz vezető folyosó . A házigazda vadászkalandokat mesél.

 

 

► Filiház a település egyetlen kulcsosháza, a falu fő utcáján kb. 800 m-re a Múzeum Szállótól. Két szoba, konyhás, összkomfortos ház tornáncán csendben pipázgathat a vendég, nyugalmát a kis látvány-békató kuruttyhangversenye bonthatja meg. A személykocsival az udvarra beállhat, a csűr szénapadlásán akadálypálya, játszótér várja a gyermekeket és gyermeklelkűeket. Az udvar közepén tábortűzrakó hely, a telekhatár a falu pataka.

 

 

 

ÉTKEZÉSI AJÁNLATOK

 

Múzeum Szálló

Ebédlőnk 45 fős, menedékházi étkezde jellegű (tálalókonyha, duplaporció lehetőség), elsősorban a szálló lakóinak, de gyakran a vendégházak turistái számára is terítünk.

A felszolgálást a Gyermekfilharmónia kórista- és hangszeres leánykái végzik. Pálinka, kávé, tetszés szerint fogyasztható.

A remek, általában mártásos, szaftos ételeket Sándor Róza konyhájában állítják elő, majd szállítják a tálalókonyhába. Választék nincs, az előre megbeszélt menü kapható. A Szálló rusztikus étkezőjében gyakran folyik népdaltanulás, nótaest, közös beszélgetés.

Házigazda: Haáz Sándor zenetanár

 

 

 

Szépasszony Panzió

Nevét a „Nefelejcs” KFT vezetőjéről, Dániel Vincéné, Irénkéről kapta.

A 25 ágyas panzió alsó tere 4 osztatú vendéglő, 20-20 fő számára terítve, esetenként 100 fő étkezésére berendezkedve.

Saját konyháján több alkalmazott dolgozik, családias légkörben.

A felszolgálást pincérnők végzik, a bárpultnál bőséges italválaszték várja a vendégeket.

Jellegzetes étel: Szépasszony- tál- bőséges bécsi szelet, sült hús és baromfi sült körettel.

Szervezhető fogadott zenész által vezetett nótaest, táncest.

 

A panzió mögött örzött parkoló található.

Házigazda: Dániel Bernadett

A Szállótól a templom felé kb. 100 méterre található.

 

Balázs Gabi vendéglő

A régi „Super” vendéglőből kialakított kétszintes étkezde, mindkét szinten bárpulttal. Egyterű, hatalmas helyiségeibe szintenként 150-150 fő fogyaszthat. Mindkét vendéglőteremhez többfülkés mosdó és WC tarozik.

Saját konyhával működő személyzete van, az ételekért, ízekért Balázs Gáborné, Mariska néni felelős.

Előre összeállított étlap alapján 4-5 napos vendégcsoportokat látnak el, esetenként zenész fogadható, nóta -és táncestély szervezésére.

A vendéglő a Múzeum Szállótól Csík felé a főúton található kb. 100 méterre.

 

 

Velence

Nevét építészeti különlegessége ihlette: a várost átszelő patak fölött ívelő hídra épült, a Csíkszeredát Udvarhellyel összekötő műút mentén. A nappali bár kínálata mellett naponta szolgálnak sertésflekkennel, sült pisztránggal. Különlegességnek számít a vastagabb tésztájú pizza és a román konyha specialitása, a miccs. Előzetes egyeztetés alapján vállalják 5-50 fős csoportok teljes étkeztetését, valamint kisebb rendezvények, mulatságok szervezését is.

 

 

 

VÁLLALKOZÓK, PANZIÓK

 

A faluturizmus vállalkozási ággá nőtte ki magát, elsősorban családi, rokoni, szomszéd és utcaközösségek szintjén. Ezeket a vállalkozókat a Vendégfogadók Egyesülete tömöríti szervezetté.

1. Konrád Emese-féle szervezés

2. Márton Enikő kürtőskalácsos

3. „Gyöngyvirág” - vállalkozás- Hatos Gyöngyvér

 

 

 

PANZIÓK:

1.Szépasszony panzió

2.Márton Emőke panzió

3.Hargita panzió

4.Ifjúsági ház Délőn

5.Gellért ifjúsági ház Szelterszben

6.Lobogó panzió Homoródfürdőn