Hangversenyek általános

A rendszeres fellépések életben tartják a nagy létszámú együtteset.

 

Helyi koncertek: A helység Művelődési Házában a Gyermekfilharmóna rendszeres vendége a városka ünnepeinek. (karácsony, március 15, zenei napok, pünkösd, városnapok, alkalmi rendezvények)

 

Kiszállások: A Gyermekfilharmónia a kiszállásait általában meghívásos alapon szervezi különböző rendezvényekre a megye határain belül. Ilyen esetekben „gyúródnak” a gyermekek és a szállításhoz két busz is elég. A hangversenyt követő szabad program, rövid séta után az együttes hazautazik. Ilyenkor leghangosabb az énekszó a buszokon. (Gyakran látogatott települések: Hargita megyei falvak, Csíkszereda, Székelyudvarhely)

 

Turnék: A hangversenykörutak esetén az együttes szállásgondjait és étkeztetését is az Alapítvány vagy a Testvéralapítvány oldja meg. Évente egy-két alkalommal indul hosszú útra a Filharmónia. A pár napos kiszállásokat nevezik „kicsi turnénak” a gyermekek. Az egy hetet meghaladó határátlépéses hangversenykörút a „nagyturné”. Ezekre általában három autóbusszal utazik az együttes, magyarországi célállomásokra. A „kicsiturné” elsősorban erdélyi szórványvidéket érint. A csoport szállása általában családi elhelyezéssel történik, vakáció idején bentlakásban, iskolai tornateremben, de volt már példa sátorban vagy szénapadláson való elhelyezésre is.

 

 

♫ A Gyermekfilharmónia koncertjeinek bevétele adományládával történik. A hangversenyterem bejáratánál elhelyezett adományládikó mellett műsorfüzetet, a Múzeum Szálló szórólapjait, Szentegyházi Hírlapot, daloskönyvet és hangzóanyagot kínálnak a helyi viseletbe öltözött kísérőtanárok. A bevételből a turnéköltségek törlesztése mellett jut a gyermekek fagylaltoztatására is.

♫ Bevált módszer a turnékon az egyenruha használata

♫ Napi egy oldal útinapló-írás kötelező

♫ Szétszedhető, mozgatható pódiumrendszer utazik a buszok csomagtartójában