Augusztus derekán

Szabadság hangulata van az augusztusnak. Mindenki pótolja az elmúlt idők kimaradt eseményeit. Lagzik, találkozók, rendezvények, fesztiválok amerre a szem ellát. A Fili is nyüzsög: most éppen zenetábor zajlik a hét végéig. Újdonság az, hogy ezúttal nemcsak a vonós és fúvós hangszeresek járnak foglalkozásokra, hanem az énekkart is várjuk napi képzésre. Kecskemétről érkeztek oktatók, napi hat órán okítják a 90 fős kórust, melyben kicsitől nagyig jelentkeztek filisek.

Kétszólamú bicíniákat, népdalokat, kánonokat, előadási darabokat készítenek a táborzáró koncertre. amire szombat délután 6 órától kerül sor a nagyteremben. Ugyanitt a fúvósok, vonósok is bemutatkoznak a tavalyihoz hasonló műsorral. Vezetőjük Elekes István karnagy. Képek itt.

Szent István napi hangversenyre is sor kerül augusztus 20.-án a székelyudvarhelyi Patkóban este fél 9 órától. Az ünnepi tűzijáték előzenekara leszünk!

Nyári turnéra készülünk augusztus 27-én, melynek állomásai: Biharkeresztes, Komáromi Erőd, komáromi Székesegyház, Esztergom, majd szeptember 1-én Tata, végül másodikán Visegrád

A turnéról részletesen tudósítunk pár napon belül!