Csemetezene

A furcsa cím arra utal, hogy a Filinapi estélyen valóban sok kisfilis szerepelt. Több, mint 25, tíz éven aluli énekes állt az első sorokban, mögöttük sem sorjázott sok "öreg". Megbirkóztunk a helyenként nehéz énekes- és hangszeres feladatokkal, a Filinapi koncert elérte a 9-es osztályzatot. A közönség vastapsai alapján akár 10-es is lehetett volna, de volt néhány hamis kezdés a kórusban. A Leg Díjak is kiosztásra kerültek, díjazottjainkat itt nézheted meg. Pompás tábortűz, eszem-iszom, majd dalolás a karzaton - zárta a Fili születésnapi estjét.

 

 

 

 

 

 

A szombati hargitai találkozás váratlanul szép létszámmal, 189 fővel tetőzött, a 10 ezer csemete elültetésénél a helyi rendőrség emberei, az Önkormányzat és számtalan kedves szülő segédkezett. Ez volt az első igazi tavaszi nap, verőfényes, szeles, bőséges patakcsobogás a hegyoldalon. A szekelyhon.ro hírportál gyönyörű fényképes beszámolóját itt láthatjátok! Két órakor Katona Csaba is megérkezett gazdag fuszulykafőzelékével. A kisebb filiseket még egy szemétszedő rohamra is rá lehetett biztatni. Traktor-szekereken, teherautókon érkeztünk, távoztunk délután.

 

 

 

 

 

 

 

 

Este 7 órától hangverseny, a műsorban szereplő helyi egyházi kórus és az ifjúsági fúvószenekarunk mellett meglepetés is volt: Sándor Saci újból szóló éneket énekelt, ezúttal Schubert Ave Maria-ját Tamás István kántor zongorakíséretével.

A Filinapi eseményeket a vasárnapi elsőáldozós fiúk és leánykák csodálatos sora tette teljessé.

 

Támogatói is voltak rendezvényünknek: köszönjük a tejtermékeket Magyari Szabolcsnak (Gordon), a kenyeret Szőcs Istvánnak (Pancom), édességet Bató Zsuzsáéknak (Sincron), valamint a főzést, tálalást Katona Csabának (Nostalgia).

 

Farkas Antal koncertfilmjét itt és itt, Katona Szabolcs felvételeit itt, Keresztes Pál fotóit itt, FELTÉTLENÜL nézzék meg!