Dalos hétvége

Majdnem turné hangulata volt az elmúlt hétvégének, hiszen két koncertünk is volt. Pénteken Kadicsfalván, szombaton itthon, a Szentegyházi Napokon léptünk fel.

A Covid-őrület kezdete óta először szálltunk buszra, hogy eleget tegyünk a Kadicsfalvi Sport és Kulturális Egyesület meghívásnak, így sok kicsi Filisnek ez volt élete első „turnéja”. A mi koncertünk nyitotta a hagyományos Anna-napokat. A kadicsfalviak szeretettel, pogácsával és kürtőskaláccsal fogadtak. Örömmel üdvözöltük a vendégfogadók sorában Simó Klári (azóta Bartha Klári) egykori csellistánkat. A jó hangulatot csak Szilágyi Feri bácsi, a Fili 87 éves öreg barátjának rosszulléte árnyékolta be. Szívinfarktus, újraélesztés, mentő. Hála Istennek és imáinknak, Feri bácsi jobban lett, a sportpályán tartott koncert pedig remekül sikerült. „Újra itt van!...” énekeltük közösen újkeletű zárónótánkat.

Szabó Enikő fotóit itt láthatjátok.

 

Szombaton, hazai pályán, a Szentegyházi Napokon szerepeltünk családjainknak, barátainknak. Fűzfák árnyékában énekeltünk. Szabadtéri koncertünk rangos elismerést kapott a helyi fellépők sorába. A régi napközi helyén felállított színpadon egymást követték a szentegyházi zenekarok, táncosok, énekesek színvonalas, igényes előadásaikkal. A városnapok mottója: „Újra együtt!”.

A koncert közben Tankó Gábor koncertmester és Tamás Attila cintányéros díjazására is sor került, akik a Mária-út mentén elhelyezett esztenák felújításában és felállításában vállaltak főszerepet. Ácskalapács és csőfogó volt a jutalmuk!!!

Az előadás végén a kórust is díjaztuk: mindenkinek jólesett az Önkormányzati fagyi!

Imecs Levente felvételeit nézzétek meg itt.

Az est meglepetését régi szólistánk, Szélyes Boróka és a Diszperzit zenekar fellépése jelentette. Mindannyian településünk lakói, színvonalas koncertjükön EGYÜTT énekelt a hallgatóság is.