Egyház-találkozó

Ha november, akkor Cziripelünk!

Az idei vetélkedőnkre Nyíregyháza és Szentegyháza mellett Veresegyház tehetséges gyermekei is benevezhettek.


A bővítést úgy sikerült megoldanunk, hogy a helyi jelentkezőket két csapatra osztottuk, így délelőtt és délután is vetélkedőket követhettünk.

Számunkra előnyös volt, mert a több, mint 60 helyi jelentkezőből egy gyermeket sem kellett kizárjunk az előzetes meghallgatások alkalmával.


A délelőtti versenyt a veresegyháziakkal, a délutánit a nyíregyháziakkal izgulhattuk végig.

Mindkét magyarországi településről alaposan felkészített tanulók jelentkeztek. Ők a versmondás és próza nagymesterei voltak, számunkra pedig az ének-, a népdaltudás volt előnyösebb. Szerencsénkre mindkét alkalommal kiváló szakember-zsűri bírálta a jelentkező előadókat, döntéseik ellen nem voltak kifogások.


Felejthetetlen volt a két Lázár Ervin mese (Hétfejű tündér, a Bolond kútásó) valamint a Wass Albert prózák. A filis nagylányaink (Hatos Katalin és Konrád Emőke) komoly és igényes szavalatai.

A szólóénekes nagydíjat Sándor Anita vitte, a játékkészítő kiállítás közönségdíját pedig a Szabó Huni- András Bence karting kocsi-tákolmány nyerte el.


A pénteki játékkiállítás mellett a veresegyháziak Hapci király színdarabját , valamint a nyíregyházi citera-kíséretes betyárdalait tapsolhattuk meg.

Újszerű élmény volt a veresegyházi ciripelősök családi elhelyezése (fogadógyermekek: MK, TB, TG, TF, EB,BL, FN, BÁ).


A vendégeink étkeztetése is a Gyermekfili feladata volt, Róza néni és Ferencz Erzsike remekeltek, a konyhán filikísérők (AI, EI, SI), valamint filisgyermekek (GYLS, AA, SZK,TB) futották köreiket. A mindenes és műsorvezető SZE.

Gyertyagyújtogató HS.


A XIV: Ciripelőről KSZ készített képeit itt láthatjátok.


Tanulságos utóirat: Jövőre több díjat biztosítunk.