Emeletes kórus Ácson

A Fili történetében először fordult elő, hogy a kórust kétfelé kellett állítani. Az ácsi református templom szószék felöli végén karzat van, ami útját állta a hagyományos négysoros felállásunknak. Kihasználva a karzat lehetőségeit a kórus harmadik és negyedik sorát oda állítottuk fel. A szokatlan helyzet felvillanyozta a Filiseket, az ezzel járó izgalom remek koncertet eredményezett. Ács akkora városka, mint Szentegyháza, 7000 körüli lakossal. A református templomuk a legnagyobb előadástér, ezért került erre a választás.
Kiderült, hogy az ácsiak három éve a Fili vargyasi koncertjén ismertek meg bennünket, ezért nagy volt a várakozás és a lelkesedés érkezésünk hallatán. Őket is utolsó percben érte hangversenyezésünk híre. Eredetileg a koncertünket a komáromi templomban terveztük, de a járványhelyzetre hivatkozva lemondták fogadásunkat. Komáromtól alig 10 kilométerre Ácson példás tisztaság, rend és ügyszeretet fogadott. Aranybetűs település a Fili életében! Húsz gyerek családoknál alszik a többiekkel pedig az előző éjszaka hűvös tanulságait levonva jól betakarózva alaposan kipihentük magunkat a katonai kaszárnyában.
A születésnaposok ünneplése sem maradhat el: tegnap Kozán Dávid lett 10 éves, ma Bíró Huni tölti a 15-öt, holnap pedig Veres Attilát fogjuk köszönteni. Katonai életünkből ma szabadulunk, bőséges reggeliztetés után 11 órakor elhagyjuk a komáromi erődöt, Esztergom felé vesszük az irányt.

Szabó Enikő és Katona Szabolcs felvételei ITT.