Esik

Érdekes nyár az idei, hol zuhog az eső, hol süt a nap, mintha egyfolytában áprilist játszana az idő, de hál'Istennek meleg nyári és környezetbarát. Pillanatnyi gondja-baja Szentegyházasfalunak az irdatlanul sok gyom és csupasz csiga (soha ennyi nem volt), továbbá a szénát sem lehet rendezni. Sokan kaszáltak már, naponta járnak forgatni, de a rendet mindig elveri az eső...

Mi, a Fili szerencsésebbek voltunk. A pünkösdi búcsú idejére egy pillanatra kijózanodott a bolond természet, csodálatos pünkösdi zarándoklat és a hargitai búcsús mise részesei lehettünk. Szombat és vasárnap este a Gyermekfili hangversennyel üdvözölte a zarándokokat. A mellékelt fényképek is arról árulkodnak, hogy a vasárnapi koncert kapta a nagyobb osztályzatot. Valószínű azért, mert ismét egy nappal közelebb kerültünk a vakációhoz. A búcsú héten mindeni megkapta a vakációs házi feladatát: naponta három ének dalolása kötelező!

A Filisek számára feladatként viszont ott van a csemetekert. A fenyőpulyák között térdig ér a gyom. Az elmúlt napokban, június közepén két rendben is hirdettünk csemetekert-kalákát. Nem sok sikerrel, mert mindenkinek van bőven dolga. Akik jelen voltak, olyan munkát végeztek, hogy a fenyőültetvény emelt fővel várhatja az újabb zuhét. Fenyőcsemetekert gyomlálásról képek itt.