Fagyos disznóság

Mégiscsak lett Böllérnap!

Február 14-én, vasárnap tartottuk meg - egy napos csúszással. Nemcsak a Covid esküdött össze ellenünk az idén, hanem ezúttal az időjárás is. A szombatra kitűzött gyilkosságokat azért toltuk vasárnapra, mert a - 20 fokos hidegben viharos szél tombolt, sátrakat felhúzni képtelenség volt. Egyhangúlag döntött mindenki a halasztásról, noha volt három csapat, akiknek másnapra vagy a mészáros vagy egyéb elfoglaltságok miatt nem volt megfelelő a csúszás.

A tavalyi közösségi ünnephez hasonlatos hangulatban zajlott idén is a Szentegyházi Böllérnap. Az iskolapályán ezúttal is volt cigánybanda, kóstolgatás, forralt bor bőviben.
Elekes Domokos VII. osztályos filisünk készített hű képsort az eseményekről. A felvételekről meglátszik, hogy egész nap - 10 foknál jóval hidegebb volt, közbe-közbe havazott is.
A Fili disznós énekeit  is sikeresen elröfögtük, a résztvevők tömött tarisznyákkal mehettek el, ki a jussát, ki a vásárolt javait vitte hazafelé.

A vándorkupát a Szentkeresztbányai Egyháztanács közösségétől a Szentegyházi Gazdák Egyesülete szerezte vissza. Az éjfélig nótázást a disznótoros közösség ezúttal a szibériai hideg miatt elhalasztotta.

Két nappal később a húshagyókeddi farsangi mulatság alkalmával bepótolták azos módulag! Isten nyugosztalja a 12 disznót!