Fili39 és ami vele jár

Úgy néz ki, hogy megérjük élőben a Fili39-et!

Időpont: jövő hét péntek-szombat, vagyis 2021. május 7-8.

Az egykori pompát sajnos mellőzzük idén, nem tudtunk meghívni sepsiszentgyörgyi-, udvarhelyi-, csíki- valamint anyaországi ifjúsági együtteseket. De érjük be a kevéssel, ami manapság bőség: a Gyermekfilharmónia, a  Canticum Novum és a Gold Band ifjúsági zenekar  fog hangversenyezni.

 

Pénteki zenei estély: ősbemutatókkal tarkított születésnapi koncertet ad a Gyermekfilharmónia, Leg Díjak kiosztásával, bravúros zenekarral és alaposan megfiatalodott kórussal.

Bartók Béla: Este a székelyeknél művét már két hónapja rendszeresen gyakoroljuk. A ritmikai pontosság, a kórus tisztasága lesz a tét a jövő heti fellépésünkön.

Igazi zenei ínyencfalat Sándor Saci ének és Lőrincz Gyöngyvér fuvola előadása a fili vonósai kíséretében. Ők Vivaldi: Domine Deus tételét adják elő a híres Gloria című művéből.

Műsorunkon új román tréfás népdal szerepel, szintén újdonság a Lovas nóták népdalfeldolgozás.

Előadásunk legnagyobb értéke az összeforrott zenekar, valamint a rengeteg új kisdiák a kórusban.

A hangversenyt követően tábortűzrakás lesz a Filicsűrnél, nótázás, kínálkozás.

 

2021. május 8., szombat: megszervezzük a hagyományos filicsemeteültetést és takarítást a Hargitán. Indulás reggel 9 órakor, pártfogókat is szívesen látunk. A csemetéket a Közbirtokosság Egyesület biztosítja számunkra.

 

Szombati zenei estély7 órától énekel a Canticum Novum kamarakórus, majd átadja helyét a Gold Band együttesnek. Ők is születésnaposok. Köszönjük, hogy vállalták a fellépést.

Következő nap, vasárnap: elsőáldozás Szentegyházasfaluban, ahol több, mint 10 kisfilis részesül az első szentáldozás örömében.

A Filinapokról felvétel készül Farkas Anti jóvoltából. A "Fili39" film a honlapunkon elérhető lesz.

 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt rendezvényünkre!