Híreink új év kezdetén - 2024

Most, farsangfarkán jutott annyi idő, hogy az elmúlt hetek eseményeiről tudósítsunk. A téli turnénkat fehér karácsony követte. Aztán az évzáró nagy események: Angyalbetlehem és Három királyok vándorlása színdarab, 18 évesek bálja, végül Óévzáró Filihangverseny.

 

A filisek december 30-án számoltak be az éves koncertekről, kiszállásokról, műsorukban a turnéikat meghatározó dalaival. Az angliai kalandokra való emlékezésre a Bonnie és a Highland Cathedral szólaltak meg. De szó esett a pálosokról, a sümegi kalandokról valamint a nagyon gazdag adventi hangversenykörút kiemelkedő zenei élményéről, az Aranyszárnyú angyalról is.

 

Az óévzáró hangverseny képriportját ITT nézd meg.

 

Kedves eseménnyel indult a 2024-es év. A Magyar Kultúra Nap megünneplésére a Gyermekfilharmóniát hívták meg Székelyudvarhelyre. Pont húsz éve vettük át az Udvarhelyszék Kultúrájáért kitüntetést, ugyanezen a dátumon, ugyanezen a színpadon. Mostani koncertünkre a Bartók és Vivaldi műveink mellé újratanultuk a svéd dalainkat. Katona Szabi képei ITT.

 

Egy hete, január 31-én, hat tanuló hangszeres kapott lehetőséget a filharmónia zenekarába való megmérettetésre. A legnagyobb osztályzatot Pál Sándor, VI. osztályos hegedűs érte el, a többiek is színvonalasan teljesítettek, mindenikük inasként helyet kapott a Fili vonós- és fúvós részlegébe. (3 hegedűs, 2 klarinétos, 1 trombitás)

 

Jelen pillanatban a március 2-i népdalvetélkedőre készülünk, a próbáinkra minden hétfőn este sor kerül. A huszárok is kedvet kaptak, próbálnak. Rajtunk kívül még nyolc homoródmenti település gyakorol a hagyományos Homoródi Családi Népdalvetélkedőre.