Józsi bácsi fényképei

Tápiószeléről látogattak meg Bánfalvi József és felesége. Ők voltak a Filharmónia tavaly nyári hangversenykörútjának szelei meghívói. Józsi bácsi hozott magával fényképezőgépet, észrevétlenül dokumentálta vakációs mindennapjainkat. Felvételeit a tegnap kaptuk kézhez, örömmel osztjuk meg olvasóinkkal július eleji eseményeinket.

 

 

Ezer Székely Lány Napja

Összesen nyolcvanan képviseltük a Filit, hetven gyermek és tíz felnőtt. Lányos énekekből válogattunk dalcsokrot, ez volt a mi somlyói színpadi fellépésünk. Gyönyörű időt rendelt a Fennvaló. Filizászlót hajtottunk és virágcsokrot helyeztünk el Domokos Pál Péter szobrához, majd egyes sorban az ösvényen masíroztunk kifelé a Nyeregbe, - ahogy ezt már évek óta tesszük. Tókos Attila már sátort vert, ide menekültünk a tűző nap elől. Előadásunk sikeres, jutalmunk két sült kolbász kenyérrel és mustárral. Hazaindulásunkig végigsétáltuk a kézműves- és kiállító sátrakat, bámultuk a táncelőadásokat, a végén pedig a közös fénykép után indulás Szentegyházára.

Képek itt, videó itt.

 

 

Boglár és Kalandpark

Józsi bátyánk lencsevégre kapta a balatonboglári testvériskolánk látogatását is. A Múzeum Szálló ebédlőjének mennyezetét magyaráztuk, a zeneteremben meséltünk, a Szálló múzeumának régiségeit ismertettük. Innen a Kalandparkba sétáltunk , fiú-lány csapatra oszolva egyik társaság kürtőskalács-sütni ment, a másik a Csűrkalandba. Egy óra múlva csere. A bogláriakkal való közös daltanulásról sajnos nincs képünk. Képtár itt.

 

Megint nyakig ér

Egy hónapja kigyomláltuk a fenyőültetvényünket, de az esős nyár egy-kettőre újraburjánosította. A meghirdetett közmunkára 13-an jelentkeztek, tizennegyediknek Józsi bátyánk is közénk kuporodott. A képeken nem látszik, hogy szűk negyven perc alatt takarítottuk ki az ültetvényt. Sok kéz, hamar kész. Képek itt.

 

Szentegyházasfalu Bánfalvi József szemével

Az itt felsorakozott képek mutatják, hogy Józsi bátyánk nagyon szereti Szentegyházasfalut, gyönyörű időt fogtak ki, szállásuk pedig a Múzeum Szállóban volt. Képtár!

 

A nyári eseményeink közé tartozik az udvarhelyi zenetábor diákjainak látogatása, a nagymegyeri (Felvidék) testvéreink pár napos vendégeskedése és a Filisek háromféle zenetáborban való részvétele: Gárdonyi klasszikus zenetábor (Magyarország), Tiszapéterfalvi prímásképző (Kárpátalja), Csíkszentmártoni fúvóstábor.

 

Július 19-i városnapra is készülünk, a Fili a gálaesten szerepel.