Két februári szombaton építkeztünk.

 


 

1. Február 20-án emlékezések és beszélgetések zajlottak este 8 órától a kanadai baráti közösségünkkel. Takács Kati néni ötlete volt, hogy meghívjon zoom-os internet-találkozóra. Örömmel fogadtuk, szívesen emlékezünk a 2017-es nyári csodára. A filisek facebook-csoportunkban jeleztük a kanadás gyermekeknek az eseményt, néhányan közülük be is csatlakoztak. Részünkről a filikísérők voltunk jelen. Farkas Anti fél órás filmjével kezdődött a ráhangolódás, majd vidám beszélgetés a Kanadában történtekről.

Találkozásunkat jóízű nótacsokorral zártuk és egy meghívással. A kovid végeztével torontói iskolásokat várunk!!!

 



2. A kanadás lelki építkezésünket egy hét múlva, február 27-én építészkonferencia követte. A találkozó témája a településkép és a székelyföldi építészeti hagyományok összehangolása, valamint régi székely épületek megmentése. A Kós Károly Egyesülés és az Élőszövet Közösség szervezésében Szentegyházasfaluba érkezett negyven meghívott. Kilenc előadás meghallgatására került sor, az előadók sorában olyan kimagasló személyek is szerepeltek, mint Böjte Csaba ferences atya, Köllő Miklós építész, László János vállalkozó. Simó Márton újságíró volt a találkozó levezetője, a Gyermekfili pedig a házigazda.

 

Részletes és átfogó beszámolót olvashatnak a találkozóról itt.

Böjte Csaba atya beszédét itt hallgathatja meg.

Közös ebéd a Szépasszonyban, majd daltanulás. A résztvevők ajándékba Törpe Daloskönyveket kaptak, minden könyvből egy éneket eldaloltunk. A találkozót faluséta zárta: a Csűrkalandhoz, Molnár Tibor felújított vendégházához, a filikerti esztenákhoz, valamint Lőrincz Csaba átalakított csűrjéhez látogattunk. Képek itt.