Mesés találkozó

Negyven kitűnően felkészült gyermek előadását hallgathattuk november 5-én, szombat délután. Nyíregyházáról 16, tőlünk 24 jelentkező állt  a gyertya és almatál mellett. Kár, hogy nem készült hang- és képfelvétel róluk, - megérdemelték volna. A közönség egyöntetű véleménye: "Hál' Istennek nem mi vagyunk a zsűriben!"

A háromtagú bizottság (Rusznyák László iskolaigazgató, Simó Ildikó könyvtáros, Opra Levente tanító) oly módon próbált igazságot tenni, hogy díjakat dupláztak, különdíjakat osztogattak. Három előadó pénzjutalomban részesült.

A hagyományos játékkiállítást ezúttal is a Műv. Ház előterében tettük közszemlére, tizenkilenc gyermek hozta be saját készítésű munkáját. A Ciripelő vetélkedő szünetében közönségszavazás alapján különdíjban részesültek Mihály Enéh filc babái.

Az előadások végeztével citerahangversenyt hallhattunk. Vezérük a nyíregyházi zenetanár, csapatával közösen énekeltünk, majd a zsűri érkeztéig a nóta körbejárt.

Nyíregyházáról visszatértek múltkori vendégeink is, a Burattino Bábszínház társulata. November 4-én, pénteken volt az ők napjuk: délelőtt a kápolnási iskolában a Madárijesztő darabot mutatták be, utána kézműves foglalkozást szerveztek a 100-nál is több gyermeknek. Nagy népünnepély volt! Nálunk délután volt előadásuk, a hangosítással gondok voltak, ezért A három kívánság bábdarabjuk halványabbra sikeredett. Felejthetetlen nótaesttel zártuk a pénteket!

Vasárnap a búcsú előtt a Fili Csűrkalandba hancúroztak a vendégművészeink. Az is felejthetetlen volt.

Tizenharmadik Cziripelőnk ezennel véget ért. Aki nem hiszi, járjon utána!!!

KÉPTÁR Katona Szabolcs