Napsütötte Filinapok

A Fili 37 két estélye a Gábor Áron Műv. Ház színpadán zajlott. Teljes pompával. A Filisek koncertjén újdonság az ősbemutató volt. Népdaltrilógia 1902-ből. A változatos egy órás Filiműsort Molnár Tibor polgármester nyitja meg, a "nótánk szálljon" mottó után a Rákóczi dalok, majd három csokor népdalfeldolgozás következett. Sikeres volt a hatodik osztályos Kozán Endre trombitaszólója is, ezt követően a 10 Leg-díj kiosztása, amiből több, mint felét érettségizőink vették át. A kórus feláll és románul, csehül, svédül, lengyelül énekel. A záró mű a Zeppelin induló.


Hegykői ajándékcsokor, majd kezdődhet a fáklyásmenet! Szeretett rezesbandánk, a nagyfalusi fúvósok keringőt, csárdást, sasszét muzsikáltak. Kürtőskalács, itóka, hangulat.

 


A címben jelzett napsütésre másnap, szombat délelőtt volt igazi szükségünk. Vendégeinkkel együtt 350-en vonultunk ki a lecsupaszított hargitai Vargyas-katlanba fenyőcsemetét ültetni. 8.000 tő került földbe, ugyanebben az időben a Filicsemetekert barázdáiba 2.500 palántát ültettek a VI. osztályos tanulóink. A Közbirtokossági Egyesület kitűnően szervezte és vezette le az idei faültetést, jelenlétünk egyszerre volt munka és tavaszi kirándulás.

Képek itt!    -        Székelyhonos cikk itt!

 

A zenei estélyen fellépő hegykői vendégeink változatos műsorral jelentkeztek: akrobatikus tánc-balett, valamint a Pál utcai fiúk musical-ből néhány sikeres betétdal. Őket a Dunakesziről érkezett Bárdos Lajos iskola gyermekkórusa követte Kodály Biciniákkal, népdalokkal, citera muzsikával és néptánccal... - és mindezt egy lelkes közösség, az iskola ötödik osztályos tanulóival.Pirosra sült arcuk elárulta: mindannyian csemeteültetéssel próbálkoztak a délelőtt.

Filinapi képtár Tókos Attila!    -    Filinapi képtár Katona Szabolcs!


Támogatónk a Communitas Alapítvány és a Bethlen Gábor Alap. Köszönjük szépen!

 

Figyelem! A Fili 38 közeledik!!

 

... és akkor pár mondat a május 10-11-i koncertjeinkről. A Budapesti Székely Fesztivál vendégeiként indulunk útnak a Hargita Megye Tanácsának ajánlásával, támogatásával.(Részletek itt)

Gyülekező péntek du. 6 órakor, indulás fél 7-kor, hangversenyünk Máréfalván este 8 órától. (Részletek itt.) Koncert után gyors továbbindulás, reggel 7 órakor érkezik a három autóbuszunk a Népligeti hátsó parkolóba. Innen szállítják a budapesti szállásolók a kijelölt Filiseket. Két busz népe továbbutazik Budakeszire (Virágh Szabolcs 06 20 941 9633) és Dunakeszire (Cser Lajos 06 20 946 6780), ahová fél 9 körül érkeznek meg a szervezők által kijelölt helyekre. A filiseket a Millenárisban várjuk du. fél 6 órára, ott átöltöznek, felkészülés, ünnepi hangverseny fél 7-től. a koncert szünetében díjátadó: „Fiatalok a Polgári Magyarországért”. (Részletek itt)


Az előadás végén szeretetvendégség: Katona Csaba szakácsunk megkínálja a Filiseket és a vendégeket. Este 10 órakor visszautazás a szálláshelyekre.

 

Reggel fél 9-kor gyülekező a buszoknál, 9 órakor indulás hazafelé, Szenetegyházára, érkezés este 9 óra körül