Negyvenhét fővel tetőzött


Nem is gondoltuk, hogy valaha ekkora létszámmal fog jelentkezni dalos csoport a szentegyházasfalvi színpadon.


Egy héttel ezelőtt a XXII. Homoródmenti Népdalvetélkedő legnagyobb családja a szentkeresztbányai közösség volt Mihály Zsuzsa vezetésével. Szentegyházasfalu  mindössze harminchét fővel a második helyre került. Nagy örömünkre a többi Homoród menti település is (Almás, Lövéte, Kápolnásfalu, Remete, Szentpál, Szentmárton és Petek) húsz főt meghaladó családokkal jelentkezett. Nem Homoród mentét Békéscsaba képviselte színvonalas műsorral, vezetőjük János Hajnalka.
Kisebb lakodalom lett a közös étkezésünkből és az asztali nótázásunkból is. A jó ebédhez a nótát az eddigiekhez hasonlóan a huszárcsapat szolgáltatta.
A népdal-előadások színvonala is felülmúlta az elmúlt vetélkedőinkét. A négy korosztály eredményeinek a besorolását itt olvashatod.
A népdalvetélkedő szervezésének, díjazásának anyagi hátterét a budapesti Filiért Alapítvány, valamint a pécsi jótékonysági bál felajánlásából fedeztük. Köszönjük!
A vetélkedőről ezúttal is hang- és képhordozó CD-k készültek, ezeket hazainduláskor mind a 290 résztvevő kézhez kapta Tókos Attila és csapata jóvoltából.

Felvételeket és rövid videorészleteket a vetélkedőről ide és ide kattintva nézhetsz.

A Székelyhonban megjelent újságcikket a fili.hu honlapon lehet elolvasni.
Más.
A Fili karnagya címmel az M5-ös TV-csatornán Zsigmond Attila filmjét sugározták február végén. A film újranézhető a fili.hu honlapunkon.