Öt nap történelem

Turnénk legfontosabb mondata:
"Szerencsésen megérkeztünk!"

Ma reggel 5, fél 7 és 9 órakor befutottak az autóbuszok. Angliai utazásunkról mindent elmesélnek a Katona Szabi turnéfelvételei. Farkas Anti videóit sajnos nem sikerült feltöltenünk (szállásainkon és koncert-helyszíneinken az internet jelerősség 100-szor gyengébb, mint itthon - ezen nem tudtunk segíteni). A filmrészleteket feltöltésük szerint folyamatosan közli Anti a továbbiakban.


Rengeteg jó ötlet született az angliai kiszállás kapcsán, ezek nagy részét sikerült alkalmazni.


Az angliai közlekedéseinkben - repülő, metró, vonat, séta, stb - a filis társaság a FEHÉR SAPKÁK és FEHÉR POLÓK viseletével követhető és látható volt.


A kisbusz és utánfutó pakolási módszere is bevált, szerencsésen lefutotta a 6.000 km-t, noha egy vákuumcső a motorban elszakadt. Ezt útközben megtákolták, hazafelé Londonban pedig kicserélték.


Jó ötlet volt Sebestyén István utazási irodáját megbízni a repjegy vásárlásokkal. Lelkiismeretesen és alaposan végezték a nem kevés gonddal járó feladatot, így simán hazaérkezhettünk.


Beváltak a reptéri Gábos-buszok is. Köszönjük Jóska cégének a pontos és gyors szállítást.


A hátizsák pakolás sem volt rossz ötlet. Kiderült, hogy elégséges a hatnapos kiszállásra ekkorka csomag.


A pódiumok átszerelése a fúvóspadokkal jól bevált, mindhárom hangversenyünket ilyen módon sikerült beállítanunk.

Az angol bemondónk , - Mathias (Teddy) - remekül végezte dolgát, az ő közreműködésével az angol nyelvű közönségünk is remekül szórakozott.


A turnénk váratlan meglepetése Ambrus Móni egykori filisünk felajánlása volt. Ő vállalta az utolsó nap ebédeltetését valamint a vacsora, tízóraik elkészítését. Valóban ízletes, itthoni ízek, bőséges adagok, különféle sütemények, italok kerültek tárolásra a londoni Magyar Ház koncerttermében. Még házikenyeret is sütöttek számunkra!


Hálásak vagyunk a nagykövetségnek a terem-kölcsönzésért! Londoni sétánk előtt csomagjainkat ide lepakolhattuk, itt volt mosdó, illemhely. Itt ehettük tányérjainkból az ebédet.


Köszönet illesse a Magyar Követség munkatársait, a Budapesti Filiért Alapítvány elnökségét, a Manchesteri Góbé Fest szervezőségét az önzetlen munkájukért.


A turné ezzel még nem járt le, hátravan a MOL Új Európa Alapítvány támogatásának elszámolása. Köszönjük a közreműködést Haáz Katalinnak, valamint Ördögh Ottília és Horváth Józsefnek a pénzügyi lebonyolítást.


Hálát adunk a jó Istennek a szép időért és az ERŐS, HATALMAS TEHERBÍRÁSÚ GYERMEKEKÉRT!


Érdemes volt belevágni?

Aprócska bajaink ellenére is: IGEN.

 

Farkas Antal videó összeállításait alább nézhetitek meg: