Óévzáró hangverseny - számadás

Megadatott, hogy adventi körutunk után, egy héttel, december 30-án, itthon, szüleinkkel, szilveszterezős vendégeinkkel közösen zárjuk a 2022-es jubileumi évünket.


Óévzáró búcsú-hangversenyünkre elkészítettük a számadást: az év folyamán 25 alkalommal lépett a Gyermekfilharmónia közönség elé, az alkalmi koncerteken kívül két ízben hangversenykörutat szerveztünk.


A vírust követő háború áthúzta számításainkat: idén sem sikerült a nyugati körutunk. Angliai meghívásunk ismét tolódott egy évet. Magyarországi élményeink kárpótoltak mindenért. Nyári turnénk a Múzeumok Éjszakáján Budapesten kezdődött. Az adventi körutunkon pedig olyan csodás helyszíneken énekelhettünk, mint Galambfalva, Temesvár, Geresdlak, Sopron, Csorna, Budapest, majd Nagyvárad. Nyáron hat, télen pedig hét koncerttel.


A 2022-es év legnagyobb eseménye a Fili40 volt. Születésnapi találkozónkra május elején öt koncertet szerveztünk öt korosztállyal, ami 700 előadót vonzott az iskola sportcsarnokába.

Meglepetések egész sora zajlott: a Filiesztena, a Fili activity, Emlékképtár és a Filimorzsák emlékkönyvünk. Maradandó a fellépők arcképcsarnoka is, amely most, szilvesztertől megtekinthető a honlapunk Fili40 logójára kattintva.

Sokan hazajöttek, rokonok, ismerősök, régi filisek. Testvérvárosok és baráti közösségek felszólalói méltatták együttesünk elmúlt 40 évét. Szentegyházasfalu és Szentkeresztbánya temetőkertjeiben 36 sírhantnál emlékeztünk. Esténként táncház, nótaszó, fáklyásmenet és buli. A fellobogózott falu!

Felejthetetlen családi ünnep volt.


Az alábbi felvételekkel üdvözöljük minden ismerősünket, vendégfogadóinknak ajánljuk védenceik képét kikeresni az alábbi képtárakból.

Mindent nagyon köszönünk Szülőknek, Támogatóknak és kívánunk eredményes Boldog Új Évet!

 

Fili 40 arcképcsarnok - kicsik zenekara - kórusa.

 


Katona Szabolcs koncertképeit megnézhetitek itt!