Sóvidéken, Nyárádmentén

Elképzelésünk szerint alakult az augusztus 4-5-i kiszállásunk Szovátára és Nyárádszeredára. Egyedüli váratlan a szervezésben a Gábos Jóska féle harmadik busz, ami fogta magát és elromlott. Sikeresen pótoltuk a hiányát a cég 20 személyes kisbuszával valamint a 10 személyes filibusszal és a Touran kiskocsival.

130 gyermek és 10 felnőtt, - enyhe gyúródással megúsztuk.

A kisvonatozás viszont annál kényelmesebben sikerült. A vármezői terepasztal, a Nyárád-menti kisvasút makettje megérte az odautazást.

A nyitott vagonokból virágot lehetett szedni, a visszaúton pedig nótaszóval érkezni. Iskolai töltöttkáposzta, ajándékfagyi: mindkettő díjat nyert.


A koncert filisapkás, filipólós Szováta főterén a Petőfi szobor melletti nyári színpadon. Kíváncsi tömeg gyűlt össze, a koncertünket számos román nyaralóvendég is megtekintette. A műsor javára vált, hogy Dana, a szovátai vendéglátó-felelős remekül fordította a bemondó szövegeinket románra.


10 óra volt, amire a nyárádszerdai főtérre autóbuszainkkal megérkeztünk és szállásainkat elfoglaltuk: 50 családoknál, 90 fő pedig az iskolai tornateremben, a fesztiválszínpad mögött. Rég nem aludtunk tornateremben közösen. Élményünket tetézte a tornateremben működő mászófal, a ligetes iskolakert. A kerti sátor alatt zajlottak másnap a kézműves- és gyermekfoglalkozások, itt pancsolták le a tűzoltók habbal az arra jelentkezőket.


Egy tucat gyermek a búzaházi Nyárád-mentére utazott a kisbusszal, patakolás, tapicskolás, napozás.


A nyárádszeredai tűzoltó-társaság gazdag bográcsossal látott el. Jól laktunk. A fesztivál színpadon 4 órakor kezdtük a székelyruhás koncertünket jókora közönség előtt.


A megérdemelt szerencsepatkót Nyárádszereda polgármesterének küldtük.


A hosszas pakolózás, kései indulás jelezte, hogy a filisek remekül érezték magukat, többen szívesen maradtak volna.


Szürkületkor értünk haza. A hatalmas esti vihar türelmesen kivárta, amíg minden és mindenki helyrekerült. Katona Szabi képei itt lapozhatók.