Szentegyházi disznótoros

A disznóvágás nem tartozik a Fili sokrétű tevékenységei közé. Az idei hosszúra nyúlt farsangi időszakba belefértettük; - hol lehetne énekelni egyébként disznókról, malacokról szóló dalcsokrot?
A ""malacdalárda" előadása mellé végül a Filisátor, a kondér és a disznótor "Filimódra" is helyet kapott. Katona Csaba vállalta a sütés-főzést, a csoportvezetők, kísérők segédletével végül káposztaléleves, hasalj-flekken és több méter kolbász került az asztalra.
A filis kicsik egyelőre öt malac-éneket daloltak, de azóta már gyűlt hozzá, így a jövő zenéje 10-15 disznó-nóta lesz.(Idén: Egy kis malac,röf, röf, röf, Jaj, de jó, hogy makk is van, Én elmentem a vásárba, Megismerni a kanászt és Kis fenyőfa, nagy fenyőfa)
A disznólkodás előtti napon ismét vendégül láttuk a moldvai csángó barátainkat, 17 lészpedi és magyarfalusi gyermeket.Családi elhelyezésükről a filis diákok gondoskodtak.
A II.Szentegyházi disznótoros 11 halálos áldozatot követelt a Mártonffi János Iskola udvarán.
A verseny első helyezettje a Szentegyházi Gazdák Egyesülete lett.
Február 9-én a fagyos tél ellenére késő estig zengett a nóta, a muzsikát az abásfalvi cigányok híres zenekara szolgáltatta.
Az alábbi képriportok egyikében a bírálóbizottság elnöke is méltatja az eseményt.