Tavaszi hangversenyek 2021

A Gyermekfili zenekarának jót tett az, hogy Szentegyháza zöld övezet, rendszeresen meg lehetett tartani a próbákat. A tavaszi hangverseny ötletét a jól felkészült zenekar adta. Összeszámoltuk, kilenc zenekari művünk gyűlt egybe a tél folyamán, pont egy rövid hangversenyre való. A kórus is dolgozik, de velük közösen a Filinapokon számítunk fellépni.

Április 10-én, szombat este 7 órától tartottuk meg a Tavaszi koncertet szép számú közönség előtt otthon, a Gábor Áron Művelődési Házban. Vendégkarmesterünket is meggyőztük vezénylésre egy mű erejéig. Elekes István Németországban élő klarinétművész, karmester, saját hangszerelésében mutatta be a Kis magyar rapszódiát.

Az est meglepetése egy filmrészlet megtekintése volt, amelyben Ch. Chaplin a Diktátor című film borbély-jelenetében a Brahms V. Magyar tánc zenéjére borotvál.

A karnagyi kiértékelőből olvashatnak az alábbiakban:

Mindenkinek nagyon tetszett, jók a visszajelzések, megérte a szombat esténket rá áldozni. Sok helyen nagyon szép a hangszín, tisztaság, pontos ritmusokkal sikerült előadni a műveket.

Számomra a csúcs a Gyászinduló volt, de a lötyögések ellenére a Magyar tánc is megérdemelten kapott tapsot. A Török induló mehetett volna jobban is. A Hunyadi induló futamai az első lejátszásnál homályba vesznek. A ráadás-Piave pontos volt és tiszta. Jó, hogy bevállaltuk.

Egyébként Kozán Endre Trompet tune szólója is szép munka volt. Pontos, tiszta kezdések, míves trillák.

Kiemelkedőek voltak a csellósok, az együttest mesterien vezette a koncertmester úr is.

Az alább közölt felvételen azt is meghallhatjátok, hogy Elekes Dani pontos, biztos ritmusa mennyire összetartja az indulókat. Kár, hogy néha szitává veri a dobokat.

A legjobban felkészült zenekari tag a szólófuvolistánk, piccolósunk, Lőrincz Gyöngyvér volt.

Észrevehető volt, hogy a zenekar minden tagja komolyan vette a koncertet és tudása javát igyekezett adni.

Némelyiken még az is látszott, hogy otthon gyakorolt!!!

Szerintem megérdemel egy kápolnási bemutatót is ez a műsor! Hátha addig Konrád Beáta is - az első ijedség után - kijavítja botlásait.

Elekes István karnagy barátomnak őszintén köszönöm a fúvósokkal való munkát, a vezénylés bevállalását, valamint az alábbi videófelvételt. Nagy nyereség a Fili számára.

"Köszönjük, Pista bácsi!"

A hangversenyen Katona Szabolcs készített fotókat, itt láthatjátok.