VárosnAPPok 2023

Évente változó, új és új alkalmazást nyer a Szentegyházi Városnap-fesztivál. A változatosság a fesztivál vándor-jellegéből fakad, újra és újra más helyszíneket választanak a szervezők.

Idén a szentegyházasfalvi templomtér és környéke került középpontba, a nagyszínpad a templomkapu és az emlékmű között húzódott.


Megoszlottak a vélemények a fesztivál-térrel kapcsolatban, noha a templomteret övező helyszínek, udvarterek adta lehetőségek megmutatták, hogy minden eddiginél színesebb és változatosabb programsorozatot lehet belegyömöszölni a három napba.


A fesztiválszínpadon zajló tevékenységeket egy utcatér közönsége nézhette, a zárt, szűknek bizonyuló tér családias, otthonos érzetet adott minden előadás közönsége számára. Még a nagy tömegű megakoncertek közönsége (Pokolgép, Zoltán Erika, stb) is elfértek, rendbontás nem történt.


Az iskolaudvar a főzőversenynek és gyermekjáték-tereknek adott otthont, a huszárlaktanya és környéke pedig játékkuckónak, előadásoknak biztosított helyet, gyermekes családok meghitt együttlétének.


A művelődési ház vadászkiállítását tárt ajtókkal hirdették, a teremben kézműves kiállítás, a Szépasszony vendéglővel szemben pedig a vasüzemi kiállítás-gyűjtemény kavart emlékeket.


A tűzoltó-központ is teli élettel, a Perfekt parkolóban pedig nagyszabású ugráló és sörsátrak működtek.


A helyszínek adta lehetőségeket a civil szervezetek és a településünk közösségei alaposan kihasználták, a rengeteg italkimérés közepette sem történt rendbontás, balhé.


Az időjárás is segítségünkre volt.


A Gyermekfilharmónia városnapi hangversenyére 15-én, szombaton délután került sor, filipólós, fehér sapkás koncertünkről Veres Izolda képeit nézegethetitek itt.


A bemondó kislányok köszöntő szövegét olvashatjátok itt.


Hétfő délelőtt 10 órakor nyoma sem volt a hatalmas tömegű fesztiválnak, hajnalban mindent elpakoltak. Utcák felseperve. Mindnyájan várjuk a jövő évi városnapi rendezvényeket! Vajon milyen helyszínre kerül ezúttal?


A Fili nevében gratulálunk a Polgármesteri Hivatal minden egyes dolgozójának a színes és gazdag, élménydús rendezvényért.