Varró-festő kaláka

Nagypénteken tojást írtunk. Hetven fővel folyt a munka, aki nem hiszi, nézze meg a képeket ITT.


A festést Húsvét után sem hagytuk abba.

Három év kihagyás után most tanuljuk újra a szakmát. Az idei tábor megszervezése régi hangulatokat hív elő, a társaság nosztalgiázik, miközben óriási lendülettel esik neki a munkának. Háromnapos alkotó tábor, amit egynapos kirándulás követ.

A festők nagyrésze hozta magával a festenivalót, néhányan a pár éve abbahagyott félkész ládikát, széket fejezik be. A legnagyobb feladat a Filiház számára virágozott ósdi ruhásszekrény, amelyet Ambrus Edit vállalt fel. Segítője Elekes Dani, nélküle nem menne.

Táborunk első napjának díszvendége Haszmann Gabika családjával. Lőrincz (Vitus) Izával ketten keverik a festékeket, igazítják az érdeklődőket. Az iskola hátsó osztályában is folyik a munka: Mihály Zsuzsa és Elekes (Bors) Rita hímzőkört vezetnek, Ozsváth (Tamás) Melinda segít. 12 kisfilis és egy nagy tanulják a farkasfogat, láncöltést, boszorkányöltést.

Róza néni főztjét tálaljuk ebédre, Enikő és Erzsike az élelmezők. A mai kultúrműsorban öntözőverseket mondtunk, lányok-fiúk egyaránt díjat kaptak.

Tegnap délben jött a hír, hogy Borinak megszületett Joó Zsiga nevű fia, örömrivalgás, koccintás!

Kedves látogató köszöntött be: Elekes Zolika és családja, régi festőtáboraink alaptagja. Jövőre gyermekestől jön!- ígéri.

Szerda este gyermeksereget fogadunk szórványvidékről (Várasfenes, Bihar) vezetőjük Sebestyén Teréz magyar szakos tanárnő.

Képtár ITT.


Holnap Filis összpróba jelzi, közelednek a májusi Filinapok is!! Már csak a tavasz várat magára.