Vedd a Szentlélek ajándékának jelét!

Szentegyházasfaluban öt évente egyházi nagykorúsításra jelentkeznek a fiatalok. Bérmálkoznak.

Nagyszabású és meghitt ünnepség ez, melyet a Gyulafehérvárról érkező érsek vagy püspök celebrál.

Idén, október 23. volt ez a nap, egybeesve az '56-os forradalom emléknapjával. A 126 bérmálkozó fiatalt (15-20 év közöttiek) a plébánia udvarán zajló szertartás előtt a Gyermekfilharmónia is köszöntötte.

Új dalunk, " A Püspök fogadása (Ecce Sacerdos)" Kerekes László segédpüspök úr bevonulásakor hangzott el.

A zenemű különlegessége az egyházi kórus, Canticum Novum, valamint a Gyermekfilharmónia zenekara és kórusa közötti válaszolgatás volt. Több rendben is elénekeltük a Márton Áron himnuszt, emlékezve a székelyföldi püspök szentegyházasfalvi bérmaútjára.

A Gyermekfilharmónia legizgalmasabb próbatétele az volt, amikor a több, mint 30 bérmálkozásra készülő filis leszállt a pódiumokról, letette hangszerét és felállt a zenekarból és a zene folyt tovább megszakítás nélkül. Ez a feladat a 14 éven aluli kis filisekre hárult.

A püspök úr szavai szerint "a gyermekek éneke eloszlatta a felhőket, elzavarta az esős időt, kis ideig még a nap is kisütött." Jelesre vizsgázott az esemény szervezésében a nemrég megválasztott egyháztanács, Tamás István kántor. Köszönjük Koncsag László plébános úrnak a Gyermekfili meghívását és az ünnepség gördülékeny levezetését.

Az alábbi fényképfelvételek az előző esti koncertre való készülést, összpróbát, majd az ünnepi hangversenyt és a bérmálkozás pillanatait örökítik meg.

Katona Szabi, Tankó Csilla és Haáz Sándor fotóit az eseményről itt láthatod.