Bútorvirágtól Udvarházig

Igencsak hosszúra sikeredett a 18. Bútorfestő táborunk. 10 napja kezdtük és - huszártanyai helyszínnel - még mindig nyílnak virágok.

A mellékelt albumokat végigpörgetve bizonyítható, hogy szervezett, jókedvű, ötvenes létszámú festőiskolánkban helyet kapott a faricskálás és a hímzés, varrás is. Elekesné Bors Rita édesanyjával hímzett székely kötényeket varrogattak, ezeket a Filinek ajánlják fel.

Festőtáborunk a kultúrkonyhát sem kerülte el: a szélvihar ellenére Ervinbá kőporral külső festést végzett.

 

A Mártonffi iskola tantermeiben reggelenként fűtést is kaptunk, otthonos hangulatban teltek a napok. Egy felnőttosztály, egy gyermekosztály és egy vegyes osztály mellett a negyedik teremben kisszékeket festetünk,- Filis ajándékok a turnéra. Faragó napunk hősi sebesültje: Simó Borbála harmadik osztályos, aki most egy darabig nem fog cselló órákra járni.

Képgalériánk nem árulkodik róla, de idő közben a Fili kalandpark is készülődik. Azon a fronton Vitus Vince és János harczolnak (infra pálya, csúszórúd, zenezár, falift, önfelvonó, görszán és csutaklétra bővítik a meglévő kínálatot).

 

A tábor felejthetetlen része az ötödik nap volt. Kirándultunk, ezúttal Erdővidék kastélyait és a zabolai Mikes Kúriát látogattuk. Gábor Laura képtára a felbecsülhetetlen értékű építmények tanulmányozása, rajzolgatása mellett az útközben talált állatkaladjainkat is megörökítette.

 

Erdélyi Flóra tréfás Romhányi versei és a Múzeum Szálló gyertyafényes búcsúvacsorája korántsem vetett véget az eseményeknek. A szombati nagytakarítást követően Ambrus Edit a huszártanyán próbál befejezni két hatalmas padládát, valamint a kultúrkonyha függönytartóit, fogasait.

 

Aki nem hiszi, 10 nap múlva a Filinapokon látogassa meg a remekműveket!!

 

Tábori életképek! Gábor Laura képtára az Udvarházas kirándulásról!

 

A Bútorfestő tábor támogatója a: Communitas Alapítvány