Fili 42 előzetes

Születésnapi eseményeink jóval előbb megkezdődtek. Bezsúfoltuk a bútorfestő- és varrótáborunkat a május elseje időszakra, mert a vakáció napjai erre adtak lehetőséget. Az iskolaépületet elkértük, az első teremben ( V. B.) festőkaláka, a következőben pedig a varrótanfolyam kapott lehetőséget. Kis létszámmal, összesen 20 fővel dolgoztunk, közös ebédeinkre Róza néni főzött. A hagyományos étkezés utáni előadások az ebédlőben rögtönzött szőnyegpódiumon felejthetetlenek. A mellékelt képsorban a télen születettek szavalnak, muzsikálnak, énekelnek. A búcsúebéd után kiderült, hogy a varrótanfolyamosok Fili42 zászlócskával köszöntötték a születésnapokat: Fili42 - Festőtábor 25.

A fényképeken látható előadók között szereplő ismeretlen lány Forró-Erős Dóra. Ő a Gyermekfilharmónia életéről készít filmet, tudósítást, remekül szavalt.

Támogatás és pályázatok híján nem mertük nagyobb létszámúra duzzasztani a tábort. Csendes, nyugodt vakációs hangulatú közösség dolgozott, Lőrincz Márton kopjafát is faragott. A felnőtt résztvevők hat ajándékszéket készítettek a Fili-turnéra. Köszönjük! Képek itt.

 

A Filinapi előkészületek fontos mozzanata az iskola és Műv. Ház közötti lerongyolódott kerítés kicserélése volt alapítványunk pénzügyi segítségével. A kerítés faanyagát a líceum műbútorasztalos szakosztálya készítette elő, összeállítását Bizsi Imre és csapata, a vasmunkát pedig Tamás Attila csoportja végezte. Festőinasok a VII.A osztályból Tankó Botond, Both-Simó Márk és Dániel László.

HS fotók itt!

 

A május 2., csütörtök esti összpróbával zártuk az előkészületeket. Erről Kántor Anna képei bizonyítanak itt. Az összpróbán a kórus és zenekar a két holland és román éneket szólaltatták meg közösen. A Filinapok részletes beszámolója és képanyaga hamarosan látható lesz.