Boldog Karácsonyt!

A Fili élményekben gazdagon, szerencsésen hazaérkezett a szerda délelőtti órákban. Ennél boldogabb karácsonyi hír nincs is. Az ünnepélyes Múzeum Szállóbeli túróspuliszkás reggelinél a Filikísérők egyetértettek abban, hogy egyhetes turnénk egyike volt a legnehezebbeknek. Váratlan kihívásokkal, folyamatos improvizációkkal, napi koncertekkel felnőttnek, gyermeknek egyaránt komoly próbatétel.

Frissített képtárak!

 

Összegzésként jöjjenek a jó hírek:

- a Filiturnét nem nehezítették időjárási viszontagságok, számításaink szerint folytak az események, nem késtünk (csak néha, egy-egy keveset), jó formában voltak a gyermekek, alkalmasok a gépkocsivezetők. Határátlépésünk órákig is eltarthatott volna, ha nincs magyar útlevelünk. A legnagyobb kihívás: a budapesti belvárosi Ferences templom megközelítése, a kellékes utánfutó betolása a templomudvarba- terv szerint a Filis nagyfiúk segítségével remekül sikerült. Felejthetetlen, ünnepélyes közös étkezéseink voltak a nagymegyeri Műv. Házban (finom borokkal és születésnapi tortával köszöntöttek), az abdai Gulyás Csárdában, Fertődön az iskolai étkezdében, Sopronban az Ottó Pince Vendéglőben (tömény nótaest...) és végül a fent említett Ferences templom hittantermében (itt köszöntött a Filiért Alapítvány, a gyöngyöspatai küldöttség, Csaba László és a budapesti Zenés Színpad fiataljai, a koncerten pedig Tokár János atya mellett Cserháti Püspök Úr is szót kért). Profi szállásszervezőnek bizonyult Erdélyi Magdika Abdán, "kevés" gyermeket vittünk Hegykő- és Sopronba, ódákat zengedeztek a Filisek vendégfogadó családjaikról. Érdemes Filisnek lenni, mert: télen fürödhetsz a nagymegyeri termálstrandon, a győri Püspökvár tornyából bámulhatod a várost, a fertődi kastélyt idegenvezetővel járhatod végig, karácsonyi sétára visz Soproni Géza Sopronban. Mindenütt szeretnek, kínálnak, etetnek, itatnak, visszavárnak. Magyarország legszebb oltárai előtt a szentélyben énekelhetsz!

 

... és most a rossz hírek:

- Albert Ildi a vérfürdőt, Márton Zsófi a tűzvészt élte túl, Sata Barbara térdéről várjuk a- remélhetőleg- jó híreket. Egyik autóbuszunk hátsó kereke végülis kitartott. Mindezek lehettek volna rossz hírek is. Cipők és telefonok vesztek el és kerültek meg, kottát felejtettünk a buszon (Ugron András barátunk futott érette). Két leányka Abdán elaludt. Kevés Karácsonyi lemezt vittünk magunkkal. A kóruspódiumok beállítása nagyon nehéz volt a különféle templomokban. Majdnem kezelhetetlenül nagy tömeg gyűlt be koncertjeinkre (Győr, Sopron és Budapest). Az autóbuszok Uniós menetrendszabályzatának betartása miatt a budapesti elképzeléseink buktak (altemplom, Batthyány emlékhely látogatás, belvárosi séta). Nem jutott idő barátokkal, támogatókkal szót váltani.

 

A karácsonyi ünnepek előestéjén szeretnénk megköszönni minden egyes szülőnek a szófogadó, ragaszkodó gyermekét, fegyelmezettségük nélkül ezt a turnét elképzelni sem lehetett volna.

 

Támogatóinknak köszönjük felajánlásaikat, a szervezők, kapcsolattartók csodálatos, önfeláldozó munkáját!

 

Kívánunk mindnyájuknak kegyelemteljes karácsonyt és boldog új évet!

 

Turnénk képtárait, videóit a www.fili.hu-n tekinthetik meg!

 


Szentkeresztbánya

 


Nyikómalomfalva

 


Nagymegyer

 


Abda

 


Győr

 


Fertőd, Hegykő

 


Sopron

 


Budapest

 


Szentegyházasfalu