Augusztusi hírözön

Legkedvesebb augusztusi hírünk a múlt heti és e heti esők. Ráfért a fűkre-fákra, látványos gyorsasággal zöldült vissza minden.

1. Koncertjeinkről:

* A fehéregyházi Petőfi koncertet a hőség és a helyszűke kínozta meg. Mindemellett bánnám, ha nem vállaltuk volna. Fotók itt!

* A csíkszentgyörgyi Góbé koncertre augusztus 14-én, vasárnap került sor. Ez már szellősebb volt, vidám, hangulatos, filipólós. A zenekar tisztán szólt, a bőgőst Tankó Roli pótolta mélykürttel, Elekes Dani Stélik Zoli helyett, Biró Gergő pedig Frandes Máté helyett ügyeskedtek. Jólesett azoknak a jelenléte is, akiknek halaszthatatlan feladataik miatt hiányozniuk kellett volna. (Sándor Sarolta, Kozán Endre, Elekes Dani vőfélyek) Képek itt!

Szent István napon két lakodalom és megannyi találkozón vesznek részt a filisek, sokan kirándulnak. Ez okból a rendszeresen megtartott augusztus 20-i koncertünk elmarad, noha több meghívásunk is volt...

 

2. Hétfőn, augusztus 22-én este 6 órától filigyűlést tartunk néhány fontos dolog megbeszélésre, utána 7-től a nagyfalusi templomba zenei estélyre indulunk. Emlékeztek, nemrég szerepelt Rákász Gergely orognaművész a templomban, ő küldi a fellépő muzsikusokat egy rövid koncertre. Négyen fognak szerepelni: cselló, hegedű, zongora és harmónika. Külön-külön és együtt is játszanak.

Bővebben: https://www.facebook.com/events/1559885647787690/?ref=newsfeed

 

3. Szintén hétfőn, 22-én indul a kápolnásfalvi hangszeres-képző fúvóstábor. Tőlünk is jelentkeztek klarinétra, fuvolára, rézfúvós hangszerre. Részvételi díj 400 lej, ebbe a tanítás és az ebéd fér bele.

 

4. Vendégségbe érkezik a Filihez a Hegykői Tűzoltók Fúvószenekara. Augusztus 25-én, csütörtökön délután 5 órától Kápolnásfaluban és fél 7-től Szentkeresztbányán a Piactéren mutatkoznak be terveink szerint. A részleteket a szentegyházi és kápolnási közösségi csoportokban pontosítjuk.

 

5. Idén is megszervezzük a helyi kórus- és hangszeres táborunkat, augusztus 27 és 31 időszakban érkezik Léna néni és Laci bácsi a kórustagok foglalkoztatására. A prímásképzés és a fúvós hangszerek oktatása mellett a szünetekben tánctanulást is szervezünk. Ezekkel párhuzamosan egy szűk körű bútorfestő tábor is működik a Műv. Házban.

 

6. "Muzsikál az erdő". Ez egy nagyszabású Kárpát-medencei rendezvény címe, amibe belevonták egy koncertre a Gyermekfilharmóniát is. Szeptember 3-án, szombaton (iskolakezdés előtt két nappal, Gold Band fesztivál délelőttjén) utazunk Sepsibodokra, a koncertünk a bodoki erdő egyik tisztásán lesz. A hangverseny részleteiről a Filisek csoportjában rendszeresen tudósítunk.

 

7. A Disperzit együttes az udvarhelyi Siculus Fesztivál közönségdíjasa! Nem hiába szorítottunk! Hajrá Boróka, Réka, Csanád s a többiek!

 

Rendezvényeinkre szeretettel várunk!