Csupa zene

Az augusztusi tevékenységeink mindenike zenéről szólt. A legnagyobb élmény az augusztus végi zenetáborunk záró kórushangversenye, tegnap augusztus 30-án. Hatvan énekesünk a négynapos intenzív kórustáborban tanult dalokat mutatta be. Katona Szabi videóján két művecskét tekinthetünk meg itt, fényképtárlat itt.

A kórustábort a kecskeméti Aurin leánykar vezető tanárai tartották: Szűcs Magdaléna és Durányik László, velük érkezett Balázs Gergely, aki a zongorakíséretet biztosította. Gergő nagybőgő-oktatást is vállalt a kórustábor szabad pillanataiban. A tábor alatt nemcsak az énekkart képeztük, hanem a vonószenekart is (Haáz Sándor) valamint klarinét- és trombitaoktatás is folyt (Elekes István, Béres Dóra). Ezalatt az iskolai kisfúvósok is gyakoroltak Bálint Sándor vezetésével.

A tábor minden résztvevője naponta közösen ebédelt és vacsorázott a Gyermekfilharmónia Alapítvány pályázatainak köszönhetően. (Bethlen Gábor Alap, Communitas Alapítvány)

 

A Kápolnásfaluban szervezett hangszertábor résztvevői is bemutatkoztak táborzárásuk alkalmával (aug.19.). Róluk Szabó Enikő készített felvételeket.

 

Váratlan sikere volt a Hegykői Tűzoltózenekar szentkeresztbányai szabadtéri koncertjének is, amire augusztus 18-án este került sor. A bányai piactér remek előadóhelyszín volt! Képek itt.

 

A Rákász Gergely Alapítvány diákjainak augusztus 15-én volt önálló hangversenye a szentegyházasfalvi templomban. Ők is a Fili vendégei voltak a Múzeum Szállóban. Képek itt!