Folynak a filipróbák

Máshol árvíz folyik, nálunk, szerencsére, gyönyörű nyár van és csak a próbák folynak. Három koncertre készülődik a Fili, amelyek e hónap 23 - 24 és 31-én lesznek. (Kadicsfalva, Szentkeresztbánya, Ditró) Szeretettel várjuk az érdeklődőket! (tel: 0744 763 513)

A gyermekek vakációszagúak. Ha nem a mezőre járnak, akkor pont táborokban töltik az időt, és ez így van rendjén.

A felvállalt koncertek viszont köteleznek, a Fili nem ülhet le.

Augusztus végére a kovid-riogatás ellenére is hangversenykörutat szervezünk, melynek útvonala Parajd - Komárom - Esztergom - Tata - Visegrád (vagy Nyíregyháza).

Angliai meghívásunk valószínű dugába dől a várható szigorítások miatt. Ezért döntöttünk-egyelőre- a rövidebb és egyszerűbb magyarországi kiszállás változata mellett. Az egy hetes "rövid" turnét még az újonc kicsi kórustagok is örömmel vállalják.

A zenekari és énekkari próbák mellett időt szakítunk a csemetekertünk ápolására is, valamint a Mária-úton egy újabb esztena várja az erre járó zarándokokat.

A mellékelt képsorban a Gyepűi esztenának eredeti állapota látható, majd az új helyen való építése követhető, amelyben Tankó Gábor koncertmester és Tamás Attila cintányéros vállalt főszerepet.

A sorban következő esztenát is felleltük a Kalibáskőnél (képek itt). Ennek felépítését jövő hétre terveztük, de a helyszínt, a Cserén, már a tegnap, július 19-én sikerült előkészíteni. A munkálatra jelentkező filis diákokon kívül nyugati vendégmunkások is beneveztek. A képen látható csapat Dunaalmásról érkezett Horváth József tatai jegyző és ifjú baráti köre személyében. Fejszével, csákánnyal irtottuk a cihert. Köszönjük a segítséget!