FONTOS TUDNIVALÓK

FILI 40

 

A jubileumi ünnepségsorozatra készülve a rengeteg próba közben sok gyakorlati ötlet került előtérbe. Ismételjünk:

1. Meghívók: Számításaink szerint egyes koncerteken jóval nagyobb lesz a közönség létszáma, mint a teremben levő helyek. Ezért döntöttünk a Sportcsarnok előadóhelyszín mellett, ahova a filisek és személyes vendégeink a meghívóleveleikkel léphetnek be. A filitagok meghívói alapján 2-2 személy, a vendégeink pedig egyenként. Kisgyermekeket ölbe veszik. Póthelyszín a Művelődési Ház nagyterme, ahol kivetítőn követhetik a nézők a koncerteket. Mivel internetes élő közvetítésre is lehetőség nyílt, otthon is nézhető lesz az előadás.

 

2. Csiprok: A Fili40 koncertjein résztvevő öt generáció kórus és zenekari tagsága (kb.700 fő) mindenike emlékcsészét kapott ajándékba, ezeket az ünnepségekre hozzák magukkal. Ők nem műanyagpohárból illároznak!

 

3. Asztal: Az előadó csapatok a fellépéseik estéjére falatozásra hívják a közönséget. Maguk állítják össze a kínálkozó asztalon lévő változatos hidegtálaikat. A hozott csemegéket a kultúrház hátsó konyhájában teszik le koncert előtt du. 6 óráig. A kórus- és zenekari felelősök feladata a tálalás megszervezése. Az elfogyasztásra a koncertek után kerül sor. Italról (sör, bor, pálinka, ivólé) a Fili gondoskodik a SZIF segítségével.

 

4. Fotósarok: Az esemény kapcsán arcképcsarnokot szeretnénk létrehozni. Ennek érdekében előkészítettük a Sportcsarnok végében levő "Kádár-garázs" faépületét, ahol a koncertet megelőzően és követően a fellépő tagokról fényképfelvétel készül. A zenészek hozzák a hangszereiket is. A fotózást a SZIF vállalta. Ne hiányozzon senki!

 

5. Koncert: A hangversenyeken a Fili 40 évének folyamatát szeretnénk bemutatni, ezért a bemondó lányok ennek megfelelően váltakoznak. A bemondó szövegek átvételére kedden az esti mise után kerül sor.

A hangszerek és ruhák tárolására a sportcsarnok mögött épített nagy sátor lesz alkalmas.

A sportcsarnok burkolására a csíkszeredai Nagy Imre Líceumtól kaptunk kölcsön szőnyeget, szállítását, terítését az Elecomp vállalta. A terem hangzását a Hargita Táncegyüttes függönyeivel javítjuk, András Mihály segítségével. Ülőhelyek padok lesznek, amelyeket a Műv. Házból és a Keresztyén táborból, valamint a település gazdáitól kérünk kölcsön. Beszerelésüket Tankó Józsefék vállalták. Mindannyiótoknak nagyon köszönjük!!!

 

6. Emlékhely: Elkészült a Filharmónia 40 évét bemutató digitális fotó- és filmtár. Az emlékképek, emlékfilmek évszámok szerint kerültek elrendezésre. Ezek megtekintésére a Mártonffi Iskola tantermeibe kaptunk lehetőséget. Alkalmazás elkészítése: Tókos Attila és Farkas Antal.

 

7. Csemete: A hagyományos csemeteültetésre idén is sor kerül 7-én, szombat délelőtt. Reggel 9 órakor gyülekezünk a bányai piactéren, a szentegyházasfalvi templomtéren valamint a felszegi iskolánál. Szállításunkat a Közbirtokossági Egyesület szervezi, csemetét, szerszámot szintén ők biztosítanak. Hozzatok gumicsizmát, kesztyűt és pléhtányért, kanalat az ebédhez. Főz: Katona Csaba.

 

8. Fáklyásmenet: Szerezzetek be fáklyákat akár házi gyártmányút (bot+sörösdoboz+rongy), akár üzletit. Megfelelő a dobozos gyertya is. A fákylásmenetet, utcabált a helyi fúvószenekar vezeti. Köszönjük!

 

9. Helyszínek: A közösségi események a Kultúrház nagytermében valamint a Filicsemetekert csűrjénél zajlanak. Előbbiben táncház, nóta,a csűrtkertben tábortűz, buli. Utóbbi gazdája a Gold Band.

 

TÁMOGATÓNK: