Készülődünk

Hat hét múlva ránk köszönnek a Filinapok! Társunk a szerencse, hiszen a kovid-korszak odalett és bajmentesen tudunk készülődni minden téren a nagy eseményre.

A BGA pályázatnak köszönhetően sikerült a Filiház fürdőszobáját, víz- és fűtéshálózatát teljesen felújítanunk (Farkas Csaba), vonós hangszer-tartozékokat beszereznünk, amelyek az Öregfili-próbák folyamán kiosztásra kerültek. Emléktárgyak, nyomtatványok, zászlók, pólók. Köszönjük!


A budapesti Filiért Alapítvány támogatásából a Filiház nyílászáróira tellett , valamint a fotó- és filmarchívum rendszerezésére, közzétételére való előmunkálatokra is. Szintén a Filiért támogatásból készülnek bannerek, nagyított filis plakátképek. Nagyon köszönjük!

 

Előzetes felmérés szerint a Gyermekfili és Öregfilis előadások zenei estélyein a közönség létszáma meghaladja a napi 1.000 főt, ezért a Művelődési Ház sajnos túl kicsinek bizonyul. Egyesületünk két koncerthelyszínben gondolkozik: jó idő esetén a Mártonffi iskolaudvar szabadtéri sportpályája, rossz idő esetén viszont az iskolai sportcsarnokba kell beköltöznünk. Ez esetben a sérülékeny padlót kell kemény szőnyeggel borítanunk, amiben Elekes István segítségét kértük. A sportcsarnok visszhangját hangtörő drapériákkal számítjuk semlegesíteni, ezek beszerzését, felszerelését a Fili közössége vállalja. A tornacsarnok tönkrement ablakrendszerét most cserélik, ez a Polgármesteri Hivatal érdeme.


Az előadás idejére András Gellért vállalkozótól bérelünk színpadot, szintén ő vállalta a világítás és hangfelvételek feladatát is. Költségei a Gyermekfilharmónia Alapítványunkat terhelik.


Többkamerás videofelvevő stábbal kötöttünk szerződést, így lehetőség nyílik a filikoncertek interneten való közvetítésére. Az élő adáson keresztül azok is részt vehetnek majd ünnepünkön, akik nem tudnak személyesen megjelenni.


A zenekarok és kórusok készülődését a Fili40 logóra koppintva követhetitek!