Közeledik

A Magyar Kultúra Napja Kölcsey Ferenc himnuszának születésnapja: 1823. január 22. A jeles nap alkalmával itthon ünnepelünk, kicsik-nagyok egyaránt. A délután hat órakor kezdődő ünnepségnek a Gábor Áron Művelődési Ház ad helyet. A magyar zenetörténelem áttekintését próbáljuk meg önerőből, kezdetektől máig.

A magyar zene történelmének őseleme a magyar népdal volt. A színpadon a szentkeresztbányai és kápolnási filisek nyitják az előadást három pentaton népdallal, majd Szentegyházasfalu kisdiákjai mutatkoznak be: két tréfás párosító dalt "A csitári hegyek alatt" gyönyörű felvidéki népdalunk követ. A magyar reneszánsz korszakát fúvós kvintett fogja bemutatni, műsoron három dal a Kájoni Kódexből. Tankó Gábor és népi zenekara az újkori Magyarország népdalkincséből szemezget, szólóénekesük Gábos Tünde. Népszerű filmzenéket muzsikál a Fülei házaspár a múlt század elejéről, majd a Gold Band zenekar közismert magyar könnyűzene számokkal zárja az estet.

A műsor programját összeállította Bálint Sándor zenetanár, szervező György László kultúrigazgató, konferál Juhász-András Réka tanárnő. Szeretettel várunk, hallgassátok meg az előadást! Ugyancsak ez alkalommal a helyi művészek képkiállítását is megtekinthetitek. CsakArt- Lőrincz Imre szervezésében.