Kovid-csend

Január 23-án - pont három hónapja - se vége, se hossza a terveinknek. (honlap cikk itt)

Ki gondolta volna, hogy a Homoródmenti Népdalvetélkedővel bezárulnak alapítványi elképzeléseink?

A legszomorúbb a Filis közösségi élet széthullása, amelynek sajgó hiányát érezzük naponta, diákok, tanárok egyaránt. A rendszeres kórus és zenekari próbák kimaradását lehet-e pótolni valaha?

Sajnos, nemcsak turnékban és nemcsak koncertekben tilos gondolkodni, hanem iskolai órákban, osztályközösségekben vagy közös húsvéti locsolkodásokban sem.Elmarad a pünkösdi búcsú közös ünnepe, a vendégvárások, kimaradnak a nyári hangszeroktató táborok, közös nótaestek, közös kirándulások, a május elejei közös fenyőfaültetés.

A januári írásunkban felsorolt tevékenységek életünk évente megismétlődő csodái voltak, közösségünk mozgató rugói.Alaposan és komolyan készültünk ezekre, beleértve a szükséges pénzalapok borítékolását is. Nem maradt más hátra, mint kitalálni valami okosat és másfelé költekezni.

 

Így született meg a meleg vizes kézmosó felszerelésének ötlete a Mártonffi János Általános Iskola V-VIII. osztályos épületébe. Az igényes és gyönyörű munkáról képeket nézhetsz meg itt. Erre a bútorfestő táborunk költségvetése volt a fedezet.

 

Fájó szívvel mondtunk le a Filharmónia Napok fáklyásmenetes ünnepségéről, amelyre a budapesti Járdányi iskola (Bertalan Örs), a Szegedi Gyermekkórus (Gégényi Júlia), a Szentesi Citerazenekar (Mélykúti Kornélia) meghívása szerepelt. Helyi meghívottaink a Vox Gimiensis Székelyudvarhelyről (András Gellért), valamint a sepsiszentgyörgyi Művészeti Iskola zenekara (Dombora Anna) lettek volna. A Nagy Közös hargitai csemeteültetés élménye is tovaszállt.

A Zenei Napok tervezett költségvetéséből a Filicsűr víz- és villanyvezetését oldottuk meg. A szakmunkát a vírustörvény nem tiltja. E hét végén vesszük át a munkát, készülődésről képek itt.

A román kijárási tilalom-törvény szerencsénkre a mezőgazdasági munkát sem tiltja. A mai rádióhírekben biztosítottak a csemeteültetés, erdősítés fontosságáról és a megvalósítás módjáról. Körültekintő szervezéssel a hargitai csemeteültetésnek fogunk neki a következő hetekben, ahova a filis gyermekeket is elvárjuk, amennyiben felnőtt családtagjukkal közösen jelentkeznek.

 

Még egy utolsó érdekes hír:

honlapunk megtekintése 10 nappal ezelőtt lépte át a 2 milliós számot. Az 1 milliót Márton Kristóf jelezte elsőnek 2017. november 2-án. (cikk) 100 lejt kapott jutalmul akkor, idén 200-at kapott volna.

Úgy látszik elhúsvétolta a "lesőidőt"...!