Hangfelvétel és szerelés

Kihasználtuk a kisvakációt és a Gyermekfili repertoárjának új dalait december 1. délután 2 órától  rögzítettük. A hangfelvételt Tókos Attila végezte, az utómunkálatokat Nagy István (Pityu) végzi. Felvételre került az An Voralberg, a Müsle gang..., a Wähldarbähle és a Hava Nagila. A Filisek a Bartók Műv. Házban, lent Szentkeresztbányán gyűltek össze énekelni, mert a mi koncerttermünk "romokban hever". Az építkezés fővállalkozóját, Elekes István kérdeztük meg, aki a következőket nyilatkozta:

 

"Megpályáztuk a helyi Önkormányzattól a kultúrház elektromos rendszerének felújítását, aminek kifizetését két tételben ígérték meg. Ki kell cserélni az elöregedett vezetékeket, új elosztótáblákat szerelni. A nagyterem falainak felújítása is belekerült terveinkbe, így ezek újravakolása után lehálózzuk és kigletteljük, majd az egész terem, karzat és színpad háttér fehér festést kap.

A villamos hálózat-rendszer újratervezése a potenciális helyi rendezvényszervezők véleményeinek figyelembevételével történt. Megkérdeztem György László kultúrigazgatót, Haáz Sándor zenetanárt és a Hüpürcsösök közül is néhányat, így döntöttünk arról, hogy lecseréljük a mennyezeti világítást is, süllyesztett, korszerű energiatakarékos lámpákat szerelünk és megoldjuk az épület külső megvilágítását.

A Fili karos kislámpákat vásárol az oldalfalakra ugyanakkor támogatja a terem térhangosításának berendezését is.

A munkálatok során kiderült, hogy a teremdíszítések során sokan felelőtlenül teleszegezik a falakat, megterhelik a központi csillárt is. Javasoljuk, hogy a terem bérlésnél hangsúlyozzák ki, hogy a lambériát, csillárt, villanyvezetékek vonalait ne szegeljék, ne terheljék. Mi a biztosabb helyekre kampókat és gyűrűket szerelünk be, amihez majd rögzíteni lehet a díszítőelemeket. Ez tűzvédelmi szempontból is előnyösebb lesz.

Munkálatainkat sokan támogatták, szeretném név szerint Elekes Zolinak megköszönni, hogy kölcsönadta fém állványzatát."

 

Számításaink szerint december 23-ára a terem felújítása elkészül, a Nagykorúsítási Bált és a Fili évzáró koncertet a közönség már itt tekintheti meg.

 

Képek a hangfelvételről.


Képek a munkálatokról.