Zomertournee 2024

Együttesünk 2018 folyamán kapott meghívást németországi (Hannover, Passau) illetve hollandiai (Hága, Zwolle) fellépésekre. A meghívási szándék egyházi elöljáróságoktól érkezett, akik a diaszpórában végeznek szolgálatot. Az alapötlet a sikeres svédországi filiturnét követte, ahol a Gyermekfilharmónia templomi hangversenyeinek átütő sikere volt. Először a vírusjárvány, majd a háborús hírek miatt tolódott, idénre viszont megoldhatónak találtuk a turné megszervezését .

 

2024. augusztus időszakra nagyszabású hangversenykörutat szerveztünk, amelyben a nyugati fellépéseinket Erdély- és magyarországi helyszínekkel egészítettük ki. Autóbuszos utazásunkat ilyen módon próbáltuk szakaszosítani.

 

A hangversenykörutunk összköltségét pályázati úton ill. önerőből próbáljuk fedezni.

 

Együttesünk fellépéseit nagy érdeklődéssel várja a német- és hollandiai magyar közösség, emellett nem titkolt szándékunk holland és német gyermekkórusokkal való kapcsolatfelvétel is. Ennek érdekében a repertoárunk anyagát elküldtük Hannoverbe, Urk-be valamint Zwolleba és sikerült bevonzani vállalkozó szellemű énekes gyermekeket a Fili énekkarába, akik velünk együtt turnéznak.

 

A turnénk érdekében holland és német énekek megtanulását kezdtük el, ezekből a május 3-i Filinapi koncerten hallhat a közönség.

 

A turné részletes leírását itt olvashatod, az általunk megtanult holland gyermekkórus dalait pedig itt és itt hallgathatod.